Gravidmigrän?

Jag har ju som tidigare nämnt mått oförskämt bra hittills under min graviditet. Men nu har jag vid två tillfällen drabbats av en jobbig huvudvärk som jag tror måste bero på Kotten i magen och alla hormoner som cirkulerar runt i min kropp (kanske även brist på järn?). Har aldrig haft någon hemsk och återkommande huvudvärk likt denna förut i mitt liv. 

Förra gången för två veckor sedan hade jag symptom på migrän. Synrubbningar, bortdomnade fingrar, trötthet och huvudvärk såklart. Mådde dock inte illa så lite tur hade jag ändå. Det pågick dock ganska länge så jag var hemma från jobbet i två dagar.

Igår fick jag känningar igen. Det började med att jag såg stjärnor på höger öga och sedan kom värken i huvudet ganska fort. Klagade för Niclas efter jobbet. Värken gav inte med sig under kvällen och jag vågade inte ta någon värktablett (får endast äta Alvedon eller Panodil) eftersom det inte hjälpte ett dugg förra gången. Det kan vara en bluff men jag har hört att om man tar Alvedon för ofta kan man få huvudvärk av det! Vila är alltså min bästa medicin. Mår bättre nu men tänker ta det väldigt lugnt idag.

Jag märker att det blir såhär när det varit stressigt på jobbet, ansträngande städning, spring i trappen och tunga lyft. Mitt fysiska jobb går inte riktigt ihop med min graviditet. Därför tänker jag söka graviditetspenning. Wish me luck, vet att det inte är alldeles lätt att få igenom hos Försäkringskassan.

På måndag ska vi äntligen träffa vår barnmorska igen. Känns som evigheter sedan inskrivningen! Då ska jag fråga om vad denna huvudvärk kan bero på och även kolla om jag måste ta extra jätntabletter nu. Har faktiskt inte varit särskilt trött i övrigt, men vi får se.

  Slänger in en bild på hur magen såg ut väldigt tidigt i graviditeten, här i vecka 5. Har alltid haft ”en liten kula” eller ”kärlekshandtag” som icke gravid och har haft svårt att se om magen växt någonting. Men nu är det ju ingen tvekan längre när jag jämför 👍

2 reaktioner på ”Gravidmigrän?

    • Haha ja kanske det. Gick faktiskt ner 1,5 kg de första veckorna vilket jag tror beror på ökad ämnesomsättning. Bilden gör inte verkligheten rättvisa riktigt. Kärlekshandtagen fanns (och finns) där men syns nog bäst rakt framifrån och inte från sidan 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s