Mors dag = min sista arbetsdag

För två veckor sedan fick jag ett brev från Försäkringskassan i brevlådan. Den första meningen fick mig att hoppa av glädje och lättnad: min ansökan om graviditetspenning blev beviljad! Det känns så tryggt att bland annat slippa stressa och jobba ensam, springa i trappor, tunga lyft samt att stå i flera timmar utan möjlighet att ta rast. Var lite orolig över att det skulle bli avslag. Men nu kan jag njuta av graviditeten de sista veckorna genom att motionera lagom, fokusera på alla förberedelser och vila när jag behöver. Även om inkomsten blir lite lägre är det verkligen värt!

Igår jobbade jag min sista arbetsdag som lustigt nog var Mors dag. Många frågade mig om inte jag skulle bli firad men än är jag ju inte mamma, svarade jag. Min underbara man hade dock andra planer. Fick en present på kvällen när jag kom hem: Isabella Löwengrip Spångbergs bok ”Babyboost” – perfekt att läsa nu när jag är hemma! Lagom uppladdning inför förlossningen. Kan behöva lite peppande ord.

Vi har äntligen beställt vagn nu efter mycket funderingar fram och tillbaka. Från början var vi överens om att en begagnad vagn skulle duga, men nu har vi köpt en ny för enkelhetens skull (andrahandsmarknaden på t.ex. Emmaljunga, Brio och Kronan är väldigt populär och annonserna häromkring försvinner snabbt). Det blev en vagn från ett danskt märke efter tips från en kompis: Trille Viper 4S. Den fick bäst i test i tidningen Råd & Rön för några år sedan. Vi har dessutom ”testkört” vagnen hos vår kompis som är väldigt nöjd med den. Med en rabattkod på internet blev den totala kostnaden för vagnen 4500 kr (inklusive hemleverans till dörren). Då ingår ligg- och sittdel samt regnskydd också.

En bilbarnstol, eller ett babyskydd, som passar till chassit ska vi köpa begagnat från vår vän för en billig peng. Det är bara ett år gammalt och av märket Britax. Så vi kom undan rätt billigt ändå trots att det blev en helt ny vagn. Vi är absolut inte några märkesnördar utan nöjer oss med en smidig och säker vagn liksom! Såhär ser den ut:
IMG_1095

2 reaktioner på ”Mors dag = min sista arbetsdag

    • Tycker också att den ser fin ut. En vanlig vagn liksom, sticker inte ut på något sätt. Dessutom inget ”dyrt” märke som kan vara stöldbegärligt. Hjulen är stora och svängbara fram men de går även att låsa (perfekt till vintern). Sittdelen går att fälla ner till liggläge – något som verkar vara rätt unikt för denna vagn. Praktiskt! Men bäst av allt är att vagnen får plats i våran bil och att babyskyddet enkelt går att klicka i och ur från/till bil och chassi. Det kommer underlätta oerhört när man handlar mat osv. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s