Shopping till bebis och mamma

Vi har haft tur med grejer till Kotten och mig. Har i princip fått eller lånat allt vi behöver – förutom barnvagnen, skötväska, madrass, kudde och täcke till spjälsängen. Listan kan göras lång på alla prylar som folk gärna velat bli av med. 

Exempel till mig: gravid/mammakläder (byxor, jumpsuits, leggings, klänningar, amningsbh:s, tröjor, amningslinnen), foglossningsbälte (har inte haft några problem dock, men skönt att ha hemma), amningsinlägg, bröstpump, salvor, stödstrumpor, uppsamlingskoppar för bröstmjölk, böcker om graviditet och förlossning, CD med avslappningsmusik.

Till Kotten har vi fått/lånat: babynest, babygym, babysitter, badbalja med insats, hoppgunga, leksaker, KLÄDER i mängder i olika storlekar, grejer till badet (babyolja, shampoo och bubbelbad), sängkläder till spjälsäng, kudde till vagnen, skötbädd med fyra överdrag, nappar, nappflaskor.

Jag har dessutom hämtat ut flera gratis Babyboxar från olika apotek (Kronans droghandel, Apoteksgruppen, Lloyds apotek) samt från Libero på ICA Maxi. Har även beställt från Babyland och Allt för föräldrar. Detta är jättebra eftersom man får prova på olika produkter och se hur t.ex. en blöja passar innan man köper stora förpackningar. Vi är ju nybörjare på detta så det är verkligen toppen. Vi har fått så mycket bra grejer alltså, allt från våtservetter/tvättlappar till bomullspinnar, blöjor och nappar/nappflaskor.

Det vi har kvar på inköpslistan, som ändå inte känns akut, är ett skötbord, en amningskudde och en Babybjörn (eller liknande bärsele/bärsjal). Samt mer blöjor och tvättlappar förstås.

Jag vill dessutom unna mig ett par nya amningsbh:ar. Har letat efter dessa på KappAhl i storlek M men inte hittat någonstans – varken i butik eller på nätet:  

Vi brukar skoja om att vi är redo nu ifall Kotten skulle komma. Men det är alltså i prylväg. Rent mentalt behöver åtminstone jag några veckor till att förbereda mig. Öva på andningen och läsa böcker. Sedan kan du komma när du vill, älskade barn! (Men helst efter vecka 35.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s