Plus 10 kilo

Ojoj, nu går det i ett rasande tempo. De senaste veckorna har jag gått upp jättemycket i vikt! Inte för att jag är orolig över det, tvärtom. Gick ju inte upp många kilon alls under första halvleken i graviditeten, så nu var det verkligen dags. Min barnmorska säger att det är bra. Mellan 8-15 kilo viktuppgång är normalt för en person med normalt BMI före graviditeten. Jag går snart in i vecka 35 så det är ju inte jättelångt kvar heller (iiiih). Bebisen ska väl lägga på sig kanske 1,5-2 kilo till. Känner mig inte så tung men konditionen är märkbart sämre. Jag tar promenader på 3-5 km några gånger i veckan och det känns jättebra (mår fortfarande toppen på alla sätt och vis), men det går såklart långsammare än förut. Det är helt okej. Jag är ju ledig och har ingen brådska direkt. Det är så mysigt att promenera omkring i vårt nya bostadsområde och se sig omkring! Längtar efter barnvagnspromenader.

Mitt järnvärde är bra, blodtrycket normalt, blodsockret ligger på en normal nivå och magen växer som den ska även om den ligger lite i det lägre intervallet. Får ju höra kommentarer som ”men du är ju inte så stor om magen” ganska ofta, så det stämmer väl. Det är bara skönt att inte vara onödigt stor så länge Kotten mår bra! Hans eller hennes hjärta ligger stadigt på mellan 130-140 slag per minut. Så härligt att höra hjärtat slå ❤️ Niclas kan ju höra genom att lägga örat mot magen och lyssna, jättehäftigt.

Kotten har förresten vänt sig med huvudet ner nu! Toppen. Känner mycket sparkar och buffar på min vänstra sida så kroppen är liksom vänd ditåt. Brukar se rumpan röra på sig ibland. Svårt att låta bli att trycka med handen eller fingrarna i väntan på en liten reaktion där inifrån 😉

Dagarna går ruskigt fort när man är hemma. Niclas har semester nu och vi (läs: min man) pysslar mycket med trädgården nu och försöker få lite ordning. Jag vilar mycket. Mina uppgifter har varit att laga mat, tvätta och ta itu med enklare sysslor som städning och disk. Han gör allt tyngre kroppsarbete som att bära tunga matkassar och klippa gräset. Bra uppdelning tycker jag.

Katterna har varit ute i trädgården för första gången nu. Det är väldigt spännande men också lite läskigt så de går inte så långt, skönt. När de blir rädda springer de in i huset vilket är toppen – då vet de var hemma är och känner trygghet i huset. Vi skyndar långsamt med att göra dem till utekatter. De har ju trots allt varit inne sedan de föddes 2009 så det är ju en helt ny värld att upptäcka! Himlen, gräs, regn, träd, blommor, fåglar, insekter, vinden, andra djur och människor. Men de verkar tycka om det i alla fall!

 Müsli går ut i stora vida världen för första gången! (15 juni 2015)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s