Förvärkar

Träffade ju min barnmorska igår för en extra kontrollmätning av magen. Hon tyckte nog att den vuxit en centimeter sen sist, så nu ligger mitt SF-mått på 35. Härligt! Jag som var lite orolig förut känner mig betydligt lugnare nu. Kottens huvud har dessutom åkt längre ner. Spänningen är olidlig!

Min man följde med den här gången (det är inte alla gånger han kan pga jobbet). Vi fick lyssna på Kottens hjärta och det var ett tag sedan Niclas hörde hjärtljuden med dopplern. Annars har han lagt örat mot magen hemma och lyckats lyssna. Han blev lite känslosam när det hördes så tydligt ❤️ Pickade på precis som vanligt, 135 slag i minuten.

Det har hänt lite saker sen mitt förra inlägg. Jag är rätt säker på att en del av slemproppen lossnat nu, det gick liksom inte att koppla ihop det med något annat vid ett toalettbesök igår. På nätterna, just nu i skrivande stund faktiskt, har jag fått regelbundna förvärkar som liknar mensvärk. De gör inte jätteont men håller mig självklart vaken.

Tror det är på gång snart faktiskt, men vågar inte ropa hej förrän torsdagen passerat. Värkarna är som ”värst” på natten och avtar under dagen när jag är uppe och rör på mig. Det är alltså inga riktiga förlossningsvärkar ännu. Men förhoppningsvis är det inte långt dit! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s