Nu händer det grejer

Vår lilla prinsessa väger nu 3500 gram! Och är 52,5 cm lång. Det är ungefär så stor som jag var när jag föddes (3510 gram, 50 cm lång). Ellen är nu 5 veckor och 5 dagar gammal och ändå säger folk som träffar henne att hon är så liten. Hon ser ut som en nyfödd trots att hon funnits här i över en månad. Men det gör absolut ingenting för hon är det allra finaste vi har ❤️

  
Igår gick vi till Öppna Förskolan för första gången, hur mysigt som helst. Det var bokprat och sång för de allra minsta barnen från 0-6 månader och Ellen var överlägset yngst. När vi skulle presentera oss nämnde alla föräldrar hur många månader deras bebisar var (typ från 4 och uppåt) medan jag fortfarande pratar veckor, haha… Måste vara från graviditeten. Kommer kännas underligt den dagen man berättar hur många månader hon är. Ojoj, snart är vi där!

Annars då? Jo vi mår bra, både mor och dotter. Ja pappan också! Vi sover bra om nätterna men vaknar och ammar ungefär var 3-4:e timme. Ellen har dock problem med magen (gaser/kolik) ibland men absolut inte i stor utsträckning tack och lov. Det brukar vara lite jobbigt direkt efter amning och då behöver hon mycket närhet och massage för att kunna slappna av. Det tog ett tag för oss vilsna och nyblivna föräldrar att förstå detta men nu vet vi hur vi ska hjälpa henne att både prutta och rapa. Igår införskaffade vi Minifom-droppar på Apoteket som sägs hjälpa mot spädbarnskolik. Det får hon 10 droppar av innan varje måltid. Hoppas att det blir bättre!

  
Vi tar en hel del promenader nu när jag känner mig helt återställd efter förlossningen. Det är skönt att komma ut och helt underbart att hösten är här. Behaglig temperatur och frisk luft! Älskar att gå med vagnen och att vara hemma med min dotter. Landar mer och mer i rollen som mamma och känner mig så himla stolt. Det är nästan en fånig stolthet men Ellen är verkligen vår värdefullaste skatt och det är så underbart att hon är här!

  
Just det! Hon log sitt allra första leende dagen då hon blev en månad gammal den 24 augusti. Helt underbart! De kommer lite då och då men inte alltför ofta än. Jag längtar till hennes första skratt. Så skönt att äntligen få lite respons. Det är värt all förlorad sömn 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s