100 dagar gammal!

Igår (den 1 november) blev Ellen 100 dagar gammal. Nu är det mycket som har hänt med hennes utveckling. Tyckte att det stod lite still ett tag!

Vi har börjat komma in i lite sovrutiner. Går och lägger oss vid 21-22 då hon får sista målet mat för dagen. Sedan blir hon hungrig vid kl 2 och kl 5 men halvsover när hon äter och somnar lätt om igen. Vid kl 7 vaknar hon ”på riktigt” och är riktigt sprallig (till sina föräldrars förtret ibland). Då avfyrar hon många leenden när man tittar på henne vilket är alldeles underbart. Vår lilla dam har riktigt bra morgonhumör!

Övriga saker som är ”nya” med vår dotter: hon skriker/gråter annorlunda. Från att ha varit riktigt ledsen är hon bara lite kinkig nu och använder ett annat ljud för det. Hennes magont verkar ha gått över men vi fortsätter med Minifom-dropparna tills flaskan är slut.

Hon hittade sina händer tidigt men nu har hon även börjat greppa sina fötter. Blir kul den dagen hon böjer upp benen till ansiktet (bebisar är ju så sjukt viga) och tittar fascinerat på dem. Igår gjorde vi både fot- och handavtryck i gips.

Tre gånger har jag hört henne skratta nu! Underbaraste lätet någonsin. Skratten kommer väldigt glest nu men vi vet ju att det kommer allt oftare inom en snar framtid. Längtar dit.

Jag har provat duscha med henne nu. Bra övning inför simhallsbesök framöver. Det gick jättebra! Trots att det är lite klurigt att hålla i henne ibland.

Hon kan lyfta sitt huvud nu men det är fortfarande inte populärt att ligga på mage…

I tisdags 27/10 fick hon sin första dos vaccin och det gick hur bra som helst. Hon grät lite när det sved till men det gick över fort. Feber slapp hon också senare på kvällen, så skönt.

Hon har i princip fördubblat sin födelsevikt. Nu väger hon 5515 gram och är 60 cm lång! Känns helt overkligt att hon blivit så mycket större.

Hennes naglar växer superfort och vi måste klippa dem med jämna mellanrum. Det är någonting som verkligen tagit fart under de senaste veckorna. Hon klöser faktiskt mest på oss och nyper ibland till rejält, särskilt i min dubbelhaka! Aj, aj!

I överlag är hon en nöjdare bebis nu jämfört med en månad sedan när det mesta var fel. Hon är mycket enklare att lägga ifrån sig en stund i babygymmet eller babysittern. Det är till väldigt mycket hjälp när man vill hinna äta lunch!

Hur är det med mig som mamma då? Jo jag mår väldigt bra faktiskt. Trots sämre med sömn än innan graviditet och bebisliv känner jag mig för det mesta pigg om dagarna. Nu har hormonerna i kroppen börjat försvinna och det märker jag genast på min hy. Före graviditeten hade jag lite problem med acne men när Ellen låg i magen hade jag inte en endaste finne. Brukar normalt sett vara tvärtom. Men nu är alltså problemhyn tillbaka, suck.

Jag längtar efter att kunna träna lite hårdare och svettas ordentligt. När Ellen är 6 månader gammal kan jag börja springa/jogga igen. Jag har ungefär 7-8 kilo som jag vill gå ner i vikt och det kommer absolut få ta sin tid. Jag ska inte stressa eller banta för det kan förstöra amningen. Måste erkänna att jag är mer sugen på sött nu än jag var under graviditeten…

På söndag är det Fars dag och det blir Niclas första! ❤️

  Så gulligt när håret där bak nöts så mycket i den här åldern 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s