Tredagarsfeber (?)

Vår lilla skrutta har varit sjuk på riktigt för första gången. Det började i onsdags eftermiddag när jag kände att hon var väldigt varm. Kollade tempen och hon hade hög feber, 40.4 grader! Hjälp vad otäckt. Hon fick genast en Alvedon supp och febern gick ner till 38.7. Men senare på kvällen var hon kokhet igen. 40.6 grader visade termometern då. Det är ju väldigt högt och Niclas ringde därför sjukvårdsupplysningen och frågade vad vi skulle göra. Mer Alvedon eller uppsöka vård? 1177 tyckte att vi skulle åka till Akuten bara för att utesluta bakteriell infektion. Det blev alltså Ellens andra besök där. Men denna gång blev det inte särskilt dramatiskt. Vi fick åka hem ganska direkt eftersom Ellen svarade fort på febernedsättande, vilket betyder att hon ”bara” har feber. Och feber är bra! Det är kroppens sätt att bekämpa virus. Det är ju orsaken till febern man ska vara orolig över.

Hon fortsatte ha feber under torsdagen och fredagen då det växlade mellan 38.7-40.2 (med Alvedon 4 gånger per dygn). Idag, lördag, är hon fortfarande lite varm men senast jag kollade hade hon 38.4. Det är jättestor skillnad på hennes allmäntillstånd och speciellt uttrycket i ögonen. Nu ser hon pigg ut (och är sprallig) jämfört med när hon hade 40.6. Då var hon riktigt matt! Hur som helst så tror jag att hon råkat ut för den vanliga barnsjukdomen tredagarsfeber. Än så länge är det bara en gissning, men det brukar komma röda och ofarliga utslag (som ej kliar) på magen/bröstet någon dag efter att febern avtagit så vi får väl se imorgon eller på måndag. Det har varit några dagars oro, främst med stressen att få i henne vätska när hon inte velat amma, men nu känns det mycket bättre då hon äter igen! En positiv sak är att hon aldrig mer kommer drabbas av tredagarsfeber eftersom hon nu är immun. Ja, om jag nu har rätt i min diagnosgissning.

  

  

Lillskruttan… Har ju valt att inte visa hennes ansikte på nätet, men här kan man ju visserligen se en del ändå. Nåja, jag ”bjuder” på den. Hon är ju så himla fin. Och jag tror inte att så många läser min blogg eller kollar min Instagram för den delen 😁 När hon blir lite äldre KANSKE jag publicerar en bild på hur hon ser ut. Hennes ögon är de finaste jag sett, stora och blå med nyfiken blick och långa flörtiga kolsvarta ögonfransar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s