Konditionen är tillbaka!

Passar på att slänga in en snabb uppdatering om min resa tillbaka till konditionen medan Ellen sover.

Jag har tidigare nämnt att jag anmält mig till Blodomloppet i slutet på maj som går i grannstaden Borlänge. Det finns ju två distanser, 5 och 10 km, och det är alltså milen jag tänkt springa. Vid påsk började jag bli nervös inför detta och tänkte att målet var satt för högt med bara två månader att träna. Skulle jag hinna komma igång ordentligt inför loppet? Nu har jag visserligen inte någon tidspress på mig själv. Jag vill bara klara det. Faktum är att jag och en kompis, som också blev mamma förra året, tänkt genomföra detta tillsammans så vi ”morsor” ska följas åt hela vägen och göra loppet till en rolig grej. Det känns kul och kravlöst. Vi kommer peppa varandra hela vägen ❤️

Nu har jag varit ute och sprungit några gånger och det känns faktiskt riktigt, riktigt bra! Rent konditionsmässigt kommer jag definitivt klara det för det gick snabbare än jag trodde att träna upp och få tillbaka flåset (det är nog tack vare alla promenader till och från Öppna Förskolan). Däremot hoppas jag att jag slipper skador. Det är väl i princip det enda jag oroar mig för, eller att bli sjuk. Vågar därför inte köra tuffa pass än med backträning och intervaller innan jag blivit starkare i/runt fötterna.

Trodde att vägen skulle vara mycket längre än såhär men nu känns det skönt att vara någorlunda ”tillbaka” liksom. Min fot som krånglade förut är som vanligt igen och nu är det bara att hoppas att den och resten av kroppen vill samarbeta fortsättningsvis också  🙏

  
I fredags passade jag på att springa medan Niclas tog hand om Ellen. Det blev 7 km i mestadels terräng och jag höll ett tempo på 6.23 min/km. Slingan var ganska tuff för mig med en höjdstigning på 103 m och jag uppmätte ny maxpuls på 190 slag per minut. Vet inte vad det innebär faktiskt (genetiskt ärftligt?) men svågern sa att det är bra. Jag tar med mig den känslan till nästa pass för det var otroligt roligt att springa i skogen.

Vi bor förresten så himla bra! I ett område där vi har nära till allt. Sjön Runn ligger nedanför vårt hus och ovanför har vi tillgång till skidspår på vintern och fina löpslingor när det är barmark. Är oerhört glad över att vi tillslut hamnade i Haraldsbo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s