47 veckor gammal

Hej och hå vad mycket som hänt på en månad! Nu drar vår lillpluppa upp sig mot möbler och väggar och går runt med stöd i hela huset. Dessutom kryper hon i ett rasande tempo. Gäller att ha ständig uppsikt numera och kolla så att grindarna för trapporna verkligen är nere. Gåstolen har hon tröttnat på och blir faktiskt förbannad om vi försöker sätta ner henne i den.

Amningen är nu ett minne blott. Mjölken tog slut! Eller kanske inte riktigt slut, men den rann inte till lika mycket/bra som förut ju mer mat vi introducerade och eftersom Ellen älskar vanlig mat blev det naturligt för oss båda att sluta. Känns ändå lite vemodigt och ledsamt för mig. Jag har verkligen tyckt om att amma och planen var att amma i ett år från början. Istället blev det 10 månader. Jahapp, nu behöver hon inte mig längre på det sättet. Men det känns ändå bra. Nu kan jag vara lite mer fri och full fokus blir det nu istället på att vara en sådan bra mamma jag bara kan!

Vi har bra rutiner för Ellen nu tycker jag. Våra dagar ser ut såhär:

  • Kl 6.30: Vaknar efter att ha sovit hela natten i eget rum. Finally!
  • Kl 7.00: Frukost (gröt, vatten, kex)
  • Kl 7.30: Borsta tänderna
  • Kl 9.00: Förmiddagsvila ca 1 timme
  • Kl 11.00: Lunch (barnmat, vatten, kex, frukt)
  • Kl 13/14: Eftermiddagsvila ca 1 timme
  • Kl 14.00: Mellis (frukt, smörgås, ägg, vatten)
  • Kl 17: Middag (barnmat 2/3 port, vatten, kex)
  • Kl 19.00: Välling
  • Kl 20.00: Läggdags (borsta tänder, byta till pyjamas m.m. påbörjas en halvtimme innan)

Kexet hon får är mest till för att hålla henne lite sysselsatt medan man gör iordning måltiden, kan lätt bli en uttråkad unge i matstolen annars hehe.

Vi leker, busar, läser böcker (hon kan bläddra själv nu), sjunger, badar, tar promenader, hälsar på kompisar eller gungar de tider jag inte angett mellan mat- och sovklockstiderna. Sedan brukar vi låta Ellen sitta på pottan en stund efter nästan varje måltid och då kommer det alltid kiss eller bajs! Det är toppen att hon redan kan göra ifrån sig på pottan.

På BVC den 23 maj vägde hon 8830 gram och var 68,5 cm lång. Våran korta lilla knubbis. Hon har fortfarande storlek 68 i kläder… I många av plaggen står det ”6 mån” på storlekslappen. Galet, hon blir ju snart 11 månader. Men hon är till synes frisk och mår bra vilket såklart är det allra viktigaste och man ska inte stirra sig blind på vad som är normalt eller inte när det gäller bebisar.

Den 1 juni hade jag varit hemma och föräldraledig i ett år. Jäklar vad fort ett år går! Tyckte även det innan jag blev mamma men nu är det extremt. Var ju nyss jul liksom. Och nu är det midsommar om en vecka. Jag kommer förresten inte att gå tillbaka till mitt jobb på konditoriet i höst eftersom jag ska börja studera till tandsköterska (!) i augusti. Otippat, inte direkt vad jag trodde att jag skulle plugga/bli men jag känner mig väldigt förväntansfull och peppad inför hösten och framtiden. Förhoppningsvis finns det massor av jobb inom yrket och äntligen kanske det blir något vettigt av mig. Det känns bra i magen, tror att det är en syssla som jag kommer trivas med. Utbildningen är bara 1,5 år och om jag klarar alla moment som ingår tar jag examen i december 2017. Ska bli väldigt kul att vara student igen! Niclas kommer att vara pappaledig från augusti till januari och förhoppningsvis har vi fått en plats till Ellen på någon förskola här i området i början på nästa år. Vi har sökt 5 stycken och borde få svar snart. Nervöst.

Det ska bli så mysigt att kunna ha lite extra tid med Ellen hemma medan jag pluggar. Självklart måste jag ha en stor dos disciplin och verkligen läsa när vi har egna studiedagar, men att bebisgosa lite när man pausar kan ju inte skada ❤️

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s