Solsken i hjärtat och sinnet

Bortsett från Corona-situationen så känns livet alldeles underbart just nu. Jag mår så bra, sprudlar av energi (vilket jag inte gjort på länge) och tycker själv att mitt humör är på topp. Älskar tillvaron nu!

Det är så himla kul att jobba igen. Tror det är viktigt för mig att känna mig behövd i samhället och få träffa folk om dagarna. Jag har i alla fall märkt att det påverkar mitt psykiska mående något oerhört. Träningen går dessutom bättre och bättre. Har gjort mycket framsteg på sistone och märker hur bra jag mår av att springa kontinuerligt. Det blir ungefär tre pass i veckan. Jag springer inte så långt, mellan 3-5 km, men satsar på ett högre tempo istället. Förut sprang jag gärna 10 km eller mer men nu passar det bättre med kortare distanser och jag känner mig så nöjd med det! Märker mycket på konditionen faktiskt, att den blivit bättre på kort tid. Så härligt!

Varje tisdag och torsdag försöker jag springa till och från jobbet om vädret tillåter (vilket blir 6 km tur och retur) och på söndagar kör jag ett tidigt morgonpass vid 6-tiden innan resten av familjen vaknat – och innan det hunnit bli varmt såhär nu på sommaren. Jag har ändå blivit väldigt morgonpigg de senaste åren så morgonträning passar mig alldeles utmärkt. Mitt mål är att hålla i löppendlingen till jobbet så länge Niclas är föräldraledig och hemma med barnen. Sedan blir det nämligen svårare med både tid och logistik när jag måste lämna dem på förskolan…

Vad har hänt mer på sistone? Jo det har ju varit midsommar! I år blev den väldigt lugn och minimalistisk jämfört med hur vi brukar fira i sommarstugan med stora tjocka släkten, stor lunchbuffé och grillmiddag. Måste faktiskt erkänna att detta format passar mig bättre. Lagom mycket mat, lagom mycket folk och inga som helst krav. (Rätt skönt att ”slippa” kramas med alla i tid och otid också. Är det någon annan som också känner så eller är det bara jag?) Visst saknade vi många och Ellen hade nog gärna haft några jämnåriga barn att leka med men det kommer ju mååånga fler år framöver.

Det blev hur som helst en toppenhelg med otroligt fint väder både fredag, lördag och söndag. Förutom midsommarfirande i stugan har vi också hunnit måla om grunden på huset från brunt till grått samt varit och badat på Lugnets utebad en hel dag. Båda barnen älskade det så det blir fler vändor dit i sommar! Perfekt eftersom jag får bada/simma gratis en gång i veckan då jag är Region-anställd. Blir inte så dyrt då 😂

Mina små kullor var oerhört söta i sina folklore-klänningar ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s